Zoeken in deze blog

zondag 26 oktober 2014

#103: Yello - Live At The Roxy N.Y. Dec 83 (1984)

De start van Yello en hun derde album You Gotta Say Yes To Another Excess besprak ik al in blog #53. Kort na het verschijnen van dat album heeft Yello één van zijn weinige live-optredens verzorgd in de New Yorkse club The Roxy.

Een opmerkelijke plaats want The Roxy was op dat moment nog een rollerdisco met als muzikale focus hip hop. Dat Yello hier een korte set mocht verzorgen op de oudejaarsavond van 1983 zegt veel over de muzikale diversiteit van het Zwitserse duo en de waardering vanuit hip hop kringen. De introductie werd verzorgd door de New Yorkse "it girl" van het moment, mode ontwerpster Diane Brill.

De 15 minuten durende, éénzijdige 12" die van het optreden verscheen onder de titel Live At The Roxy N.Y. Dec 83 is zeer sterk. Het is een soort collage van materiaal van de eerste drie albums met nadruk op hun eerste succes, Bostich, en nieuw materiaal, veelal opgebouwd uit elementen afkomstig van de drie albums. Later verscheen er ook nog een VHS van het optreden waarin live-beelden en studio-opnamen worden gemixt tot een typische Yello-clip.

Leuk om te zien is de geïmproviseerde uitvoering van Bostich tijdens de uitreiking van Echo 2014 Lebenswerk-prijs.

© 2014 TTZL


Officiële website: Yello
Wikipedia EN: Yello
Wikipedia DE: Yello
Wikipedia NL: Yello
Youtube: Live At The Roxy N.Y. Dec 83
Youtube: Live At The Roxy N.Y. Dec 83 (VHS video rip)
Youtube: Bostich
Youtube: Echo 2014 Lebenswerk Yello (video)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten